Projekt „Svi ZAjedno“

Projektom „Svi ZAjedno“ Grad Đakovo zapošljava 65 žena koje će se u razdoblju od 24 mjeseca brinuti o 260 starijih i nemoćnih osoba na području grada i prigradskih naselja.

Novosti

Održana završna konferencija na projektu „Svi ZAjedno”

Održana završna konferencija na projektu „Svi ZAjedno”

Završna konferencija na projektu „Svi Zajedno“ održana je 25. studenog 2020. godine u Centru za kulturu Đakovo. Konferencija je održana uz poštivanje svih odluka i preporuka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo na način da...

Važnost projekta

Grad Đakovo zapošljava 65 žena koje se brinu o starijim i nemoćnim osobama. Projekt „Svi ZAjedno“ će, osim izražene humane note, doprinijeti nezaposlenosti, usavršavanju žena te povećanju njihove konkurentnosti na tržištu rada. Krajnjim korisnicima projektom će se značajno povećati kvaliteta života u njihovom domu, a grad i prigradska naselja će učiniti veliki korak u stvaranju boljeg društva i poticanju međugeneracijske solidarnosti.
Kućanske i higijenske
Na mjesečnoj razini će se za krajnje korisnike osigurati kućanske i osnovne higijenske potrepštine u protuvrijednosti od 200,00 kuna.
Osposobljavanje žena
Dodatno osposobljavanje i usavršavanje žena pridonijet će porastu njihove konkurentnosti na tržištu rada, čineći ih spremnijima za buduće poslovne izazove.
Skrb o starijim i nemoćnim osobama
Provođenjem projektnih aktivnosti te pružanjem podrške i pomoći krajnjim korisnicima će se poboljšati kvaliteta života te promicati socijalna uključenost.  
Smanjenje nezaposlenosti
Zapošljavanjem 65 žena smanjit će se nezaposlenost u gradu Đakovu i prigradskim naseljima Budrovci, Đurđanci, Ivanovci Đakovački, Kuševac, Piškorevci, Selci Đakovački i Široko Polje.
Prijevozna sredstva
Projektom je osigurano financiranje 65 novih bicikala koje će žene imati na raspolaganju u svakodnevnom obavljanju poslovnih aktivnosti.
Gradimo bolje društvo
Cilj projekta je da se zaposlene žene osjećaju korisno, a krajnji korisnici željeno i ugodno u svome domu, čime će doći do izražaja višestruka učinkovitost projekta.
Promotivni materijali
Ženama su kroz projekt dodijeljene majice kratkih i dugačkih rukava, kabanice za kišu, reflektirajući prsluci, kape te blokovi i kemijske olovke s istaknutim elementima vidljivosti.
Aktivnosti zaposlenih žena
Zaposlene žene će brinuti za najmanje četiri krajnja korisnika, pružajući podršku i pomoć u socijalnim aktivnostima, dostavi namirnica i lijekova, pripremi obroka, održavanju čistoće i drugim kućanskim poslovima.

O projektu

U okviru projekta „Svi ZAjedno“ kojega provodi Grad Đakovo zaposleno je 65 žena koje brinu o 260 krajnjih korisnika. Riječ je o projektu vrijednom 9.757.863,20 kuna, financiranom u stopostotnom iznosu sredstvima Europskog socijalnog fonda. Grad Đakovo pripada rijetkim jedinicama lokalne samouprave kojima je osiguran gotovo maksimalan iznos potpore.

Česta pitanja

U nastavku donosimo nekoliko čestih pitanja i odgovora vezanih za projekt. Ako želite saznati više informacija ili dobiti odgovore na pitanja koja Vas zanimaju, a vezana su za projekt Svi ZAjedno, slobodno nas kontaktirajte putem elektroničke pošte ili telefonskog broja.
Tko je prijavitelj projekta i koji je naziv projekta?
Prijavitelj projekta je Grad Đakovo u suradnji s partnerima. Projekt „Svi ZAjedno“ odobren je u sklopu poziva za dodjelu bespovratnih sredstava pod nazivom „Zaželi“ – program zapošljavanja žena.
Tko su partneri u projektu?
Partneri u projektu “Svi ZAjedno” su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Osijek (izostaviti naziv Ispostava Đakovo), Centar za socijalnu skrb Đakovo i Lokalna akcijska grupa „Strossmayer“ iz Đakova.
Koje usluge su na raspolaganju korisnicima?
Pomoć u socijalnim aktivnostima, dostava namirnica i lijekova, priprema obroka, održavanje čistoće stambenog prostora i drugi kućanski poslovi.
Kolika je ukupna vrijednost projekta i koliko projekt traje?
Ukupna financijska vrijednost projekta iznosi 9.757.863,20 kuna uz 100% financiranje iz Europskog socijalnog fonda, a trajanje projekta je 30 mjeseci.  
Koliko je krajnjih korisnika i tko su krajnji korisnici ?
Projektom je obuhvaćeno 260 osoba starije životne dobi, osoba s invaliditetom, kroničnih i teških bolesnika neovisno o starosnoj dobi, odnosno osoba u nepovoljnom položaju kojima je potrebna pomoć u kućanstvu.  
Koliko osoba je zaposleno u sklopu projekta?
Projektom „Svi ZAjedno“ zaposleno je 65 žena te članovi projektnog tima kojega čine voditelj i dva administratora.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Riječ je o programu vrijednome gotovo deset milijuna kuna, što su bespovratna sredstva Europskog socijalnog fonda.