Ukupno 64 žene donedavno zaposlene u projektu Grada Đakova „Svi Zajedno“ iz programa „Zaželi“ uspješno su završile osposobljavanje za poslove računalnog operatera te su im 19. 11. 2020. i 20. 11. 2020. godine dodijeljena uvjerenja o osposobljavanju.

Zbog poštivanja epidemioloških mjera dodjela se odvijala kroz četiri skupine. Edukacija je trajala ukupno 156 sati, a provodilo ju je Učilište Mentor Đakovo. Današnjoj dodjeli uvjerenja nazočio je zamjenik gradonačelnika Grada Đakova Robert Francem koji je svim ženama poručio kako je Grad ponosan na njih i njihov rad u protekle dvije godine. Istaknuo je da je njihovo djelovanje i doprinos široj zajednici iznimno velik te kako se nada da će ovakvih projekata biti još i da će one u njima sudjelovati. Edukacija im je pak, rekao je, donijela nove vještine i kompetencije koje će im zasigurno koristiti u budućnosti. Prisutne je na početku dodjele uvjerenja pozdravila voditeljica projekta Darija Petric. Prva faza programa „Zaželi“ završava 30. studenoga, a Grad Đakovo prijavio se i na fazu II koja je prošla administrativnu provjeru, trenutno je u fazi procjene te se čeka odluka resornog ministarstva.

Grad Đakovo je svojim projektom „Svi ZAjedno“ iz programa „Zaželi“ bio jedan je od najuspješnijih gradova u zemlji po korištenju EU sredstava. Ukupna financijska vrijednost projekta iznosi 9.757.863,20 kuna uz stopostotno financiranje sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska Unija u iznosu od 9.757.863,20 kuna iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Grada Đakova.