Projekt „Svi ZAjedno 2“

Projektom „Svi ZAjedno 2“ Grad Đakovo zapošljava 53 žene koje će u razdoblju od 12 mjeseci brinuti o 318 starijih i nemoćnih osoba na području grada i prigradskih naselja.

Važnost projekta

Grad Đakovo zapošljava 53 žene koje se brinu o starijim i nemoćnim osobama.

Projekt „Svi ZAjedno 2“ će, osim izražene humane note, doprinijeti smanjenju nezaposlenosti, usavršavanju žena te povećanju njihove konkurentnosti na tržištu rada.

Krajnjim korisnicima projektom će se značajno povećati kvaliteta života u njihovom domu, a grad i prigradska naselja će učiniti veliki korak u stvaranju boljeg društva i poticanju međugeneracijske solidarnosti.

Kućanske i higijenske
Na mjesečnoj razini će se za krajnje korisnike osigurati kućanske i osnovne higijenske potrepštine.
Osposobljavanje žena
Dodatno osposobljavanje i usavršavanje žena pridonijet će porastu njihove konkurentnosti na tržištu rada, čineći ih spremnijima za buduće poslovne izazove.
Skrb o starijim i nemoćnim osobama
Provođenjem projektnih aktivnosti te pružanjem podrške i pomoći krajnjim korisnicima će se poboljšati kvaliteta života te promicati socijalna uključenost.

 

Smanjenje nezaposlenosti

Zapošljavanjem 53 žene smanjit će se nezaposlenost u Gradu Đakovu i prigradskim naseljima Budrovci, Đurđanci, Ivanovci Đakovački, Kuševac, Piškorevci, Selci Đakovački i
Široko Polje.

Prijevozna sredstva

Zaposlene žene na korištenje će dobiti bicikle koji su nabavljeni u okviru prve faze projekta.

Gradimo bolje društvo
Cilj projekta je da se zaposlene žene osjećaju korisno, a krajnji korisnici željeno i ugodno u svome domu, čime će doći do izražaja višestruka učinkovitost projekta.
Promotivni materijali
Ženama su kroz projekt dodijeljene majice kratkih i dugačkih rukava, jakne od flisa, pregače, platnene vrećice za kupovinu, ruksaci s vezicama, kape te blokovi i kemijske olovke s istaknutim elementima vidljivosti
Aktivnosti zaposlenih žena

Zaposlene žene će brinuti za najmanje šest krajnjih korisnika, pružajući podršku i pomoć u socijalnim aktivnostima, dostavi namirnica i lijekova, pripremi obroka, održavanju čistoće i drugim kućanskim poslovima.

Novosti

O projektu

Projekt Grada Đakova „Svi ZAjedno 2“ financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa zapošljavanja žena „Zaželi“ – faza II. Vrijednost projekta iznosi 4.877.630,00 kuna, čineći ga jednim od većih projekata odobrenih u okviru navedenog programa „Zaželi“- faza II. Projekt se provodi na području Grada Đakova te u prigradskim naseljima Budrovci, Đurđanci, Ivanovci Đakovački, Kuševac, Piškorevci, Selci Đakovački i Široko Polje.

Česta pitanja

U nastavku donosimo nekoliko čestih pitanja i odgovora vezanih za projekt.

Ako želite saznati više informacija ili dobiti odgovore na pitanja koja Vas zanimaju, a vezana su za projekt Svi ZAjedno 2, slobodno nas kontaktirajte putem elektroničke pošte ili telefonskog broja.

Tko je prijavitelj projekta i koji je naziv projekta?

Prijavitelj projekta je Grad Đakovo u suradnji s partnerima. Projekt „Svi ZAjedno 2“ odobren je u sklopu poziva za dodjelu bespovratnih sredstava pod nazivom „Zaželi“ – program zapošljavanja žena.

Tko su partneri u projektu?

Partneri u projektu “Svi ZAjedno 2” su Centar za socijalnu skrb Đakovo, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Osijek.

Koje usluge su na raspolaganju korisnicima?
Pomoć u socijalnim aktivnostima, dostava namirnica i lijekova, priprema obroka, održavanje čistoće stambenog prostora i drugi kućanski poslovi.
Kolika je ukupna vrijednost projekta i koliko projekt traje?
Ukupna financijska vrijednost projekta iznosi 4.877.630,00 kuna uz 100% financiranje iz Europskog socijalnog fonda, a trajanje projekta je 18 mjeseci.

 

Koliko je krajnjih korisnika i tko su krajnji korisnici ?
Projektom je obuhvaćeno 318 osoba starije životne dobi, osoba s invaliditetom, kroničnih i teških bolesnika neovisno o starosnoj dobi, odnosno osoba u nepovoljnom položaju kojima je potrebna pomoć u kućanstvu.

 

Koliko osoba je zaposleno u sklopu projekta?

Projektom „Svi ZAjedno 2“ zaposlene su 53 žene te 3 visokoobrazovane osobe u projektnom timu.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Riječ je o programu vrijednome gotovo pet milijuna kuna, što su bespovratna sredstva Europskog socijalnog fonda.