Grad Đakovo je nositelj projekta „Svi ZAjedno 2“ iz programa „Zaželi“ – faza II koji obuhvaća zapošljavanje žena u nepovoljnom položaju. Projekt je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa zapošljavanja žena „Zaželi“ – faza II. Ukupna financijska vrijednost projekta iznosi 4.877.630,00 kuna uz 100% financiranje sredstvima Europskog socijalnog fonda. U projektu se zaposlilo 53 djelatnice koje su se svakodnevno brinule o 318 korisnika na području Grada Đakova i prigradskih naselja.

Kroz otvoreni postupak javne nabave za obrazovanje i osposobljavanje pripadnica ciljane skupine odabrano je Pučko otvoreno učilište Mentor iz Đakova, ustanova za obrazovanje odraslih. Edukacija se odnosi na osposobljavanje za poslove gerontodomaćice za 53 djelatnice s područja Grada Đakova i prigradskih naselja. Trajanje programa je 79 sati teorijske i 81 sat praktične nastave nakon čega će djelatnice polagati ispit i dobiti uvjerenje o osposobljenosti za poslove gerontodomaćice. Osposobljavanje je u potpunosti financirano iz Europskog socijalnog fonda.

Dana 7. ožujka 2022. godine započela je edukacija ciljanih skupina žena za poslove gerontodomaćice. Program osposobljavanja za gerontodomaćicu omogućuje stjecanje znanja i vještina kojima će se služiti na konkurentnom tržištu rada i lakše pronaći posao te upis novog znanja u e – radnu knjižicu.

Projekt  „Svi ZAjedno 2“ sufinancirala je Europska Unija u iznosu od 4.877.630,00 kuna iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Grada Đakova.