Projekt „Svi ZAjedno 3“

Projektom „Svi ZAjedno 3“ Grad Đakovo zapošljava 30 žena koje će u razdoblju od 6 mjeseci brinuti o 180 starijih i nemoćnih osoba na području grada i prigradskih naselja.

Svi_ZAjedno_3_logo_png

Važnost projekta

Grad Đakovo zapošljava 30 žena koje se brinu o starijim i nemoćnim osobama.

Projekt „Svi ZAjedno 3“ će, osim izražene humane note, doprinijeti smanjenju nezaposlenosti te stjecanju novog radnog iskustva kod žena.

Krajnjim korisnicima projektom će se značajno povećati kvaliteta života u njihovom domu, a grad i prigradska naselja će učiniti veliki korak u stvaranju boljeg društva i poticanju međugeneracijske solidarnosti.

Kućanske i higijenske

Na mjesečnoj razini će se za krajnje korisnike osigurati kućanske i osnovne higijenske potrepštine.

Skrb o starijim i nemoćnim osobama

Provođenjem projektnih aktivnosti te pružanjem podrške i pomoći krajnjim korisnicima će se poboljšati kvaliteta života te promicati socijalna uključenost.

Smanjenje nezaposlenosti

Zapošljavanjem 30 žena smanjit će se nezaposlenost u Gradu Đakovu i prigradskim naseljima Budrovci, Đurđanci, Ivanovci Đakovački, Kuševac, Piškorevci, Selci Đakovački i
Široko Polje.

Prijevozna sredstva

Zaposlene žene na korištenje će dobiti bicikle koji su nabavljeni u okviru prve faze projekta.

Gradimo bolje društvo

Cilj projekta je da se zaposlene žene osjećaju korisno, a krajnji korisnici željeno i ugodno u svome domu, čime će doći do izražaja višestruka učinkovitost projekta.

Promotivni materijali

Ženama su kroz projekt dodijeljene majice kratkih rukava, platnene vrećice za kupovinu, kišobrani, letci, blokovi i kemijske olovke s istaknutim elementima vidljivosti.

Aktivnosti zaposlenih žena

Zaposlene žene će brinuti za najmanje šest krajnjih korisnika, pružajući podršku i pomoć u socijalnim aktivnostima, dostavi namirnica i lijekova, pripremi obroka, održavanju čistoće i drugim kućanskim poslovima.

 

 

Svi_ZAjedno_3_Djakovo_ikone_1

O projektu

Projekt Grada Đakova „Svi ZAjedno 3“ financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa zapošljavanja žena „Zaželi“ – faza III. Vrijednost projekta iznosi 196.854,47 € / 1.483.200,00 kn, čineći ga jednim od većih projekata odobrenih u okviru navedenog programa „Zaželi“- faza III. Projekt se provodi na području Grada Đakova te u prigradskim naseljima Budrovci, Đurđanci, Ivanovci Đakovački, Kuševac, Piškorevci, Selci Đakovački i Široko Polje.

Česta pitanja

U nastavku donosimo nekoliko čestih pitanja i odgovora vezanih za projekt.

Ako želite saznati više informacija ili dobiti odgovore na pitanja koja Vas zanimaju, a vezana su za projekt “Svi ZAjedno 3”, slobodno nas kontaktirajte putem elektroničke pošte ili telefonskog broja.

Tko je prijavitelj projekta i koji je naziv projekta?

Prijavitelj projekta je Grad Đakovo u suradnji s partnerima. Projekt „Svi ZAjedno 3“ odobren je u sklopu poziva za dodjelu bespovratnih sredstava pod nazivom „Zaželi“ – program zapošljavanja žena.

Tko su partneri u projektu?

Partneri u projektu “Svi ZAjedno 3” su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna služba Osijek, Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Đakovo.

Koje usluge su na raspolaganju korisnicima?

Pomoć u socijalnim aktivnostima, dostava namirnica i lijekova, priprema obroka, održavanje čistoće stambenog prostora i drugi kućanski poslovi.

Kolika je ukupna vrijednost projekta i koliko projekt traje?

Ukupna financijska vrijednost projekta iznosi 196.854,47 €/1.483.200,00 kn uz 100% financiranje iz Europskog socijalnog fonda, a trajanje projekta je 8 mjeseci.

 

Koliko je krajnjih korisnika i tko su krajnji korisnici ?

Projektom je obuhvaćeno 180 osoba starije životne dobi, osoba s invaliditetom, kroničnih i teških bolesnika neovisno o starosnoj dobi, odnosno osoba u nepovoljnom položaju kojima je potrebna pomoć u kućanstvu.

 

Koliko osoba je zaposleno u sklopu projekta?

Projektom „Svi ZAjedno 3“ zaposleno je 30 žena te 2 osobe u projektnom timu.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Riječ je o programu vrijednome gotovo dvjesto tisuća eura/milijun i pol kuna, što su bespovratna sredstva Europskog socijalnog fonda.