Gotovo 300 djelatnica koje su zaposlene u sklopu projekata koji se provode „Zaželi – programom zapošljavanja žena“, iz 16 organizacija, odnosno Grad Đakova, općina i udruga koje provode ovaj projekt na području Đakovštine, okupilo se na jezeru Borovik nedaleko Đakova, na inicijativu i organizaciju općine Levanjska Varoš. Najbrojnije djelatnice bile su, dakako, djelatnice projekta „Svi ZAjedno“ iz Grada Đakova, budući da je naš projekt ujedno i među najvećim projektima ovakve vrste u Republici Hrvatskoj. Uz djelatnice i članove projektnog tima, u ime Grada Đakova susretu su nazočili zamjenik gradonačelnika Grada Đakova Antun Galić, pročelnik Ureda Gradonačelnika Miroslav Klepo te referentica za protokol Marija Muškić. Dakako, susret je obilježilo i stvaranje „Milenijske fotografije“ na brani jezera Borovik, gdje je gotovo 300 zaposlenih djelatnica, odnosno sudionika projekta stvorilo povijesni trenutak.


Tijekom susreta, koji je zamišljen i organiziran u svrhu razmjene iskustava, upoznavanja s drugim projektima, raspravljanje voditelja projekata o načinu rješavanja pojedinih pitanja te međusobnom razmjenom dosadašnjih iskustava i načina rada među djelatnicama projekta, okupljenima se obratio načelnik Općine Levanjska Varoš Slavko Tidlačka koji je predstavio i objasnio navedenu inicijativu te uspješnost realizacije manifestacije.


Nakon toga, uz moderiranje gospođe Vesne Kaselj, redom su se za mikrofonom izmjenjivali voditelji projekata, pri čemu je prvi riječ dobio voditelj projekta „Svi ZAjedno“ Mislav Živković, koji je čestitao na ovakvoj inicijativi te u govoru ukazao na iznimnu važnost zajedništva kojemu trebaju težiti zaposlene djelatnice kao ciljane skupine, krajnji korisnici te članovi projektnih timova koji su i nadležni za regulaciju prava, obveza, ali i odnosa među sudionicima svakog pojedinog projekta. Također, nota je posvećena i činjenici da je individualni pristup svakoj djelatnici i svakom krajnjem korisniku iznimno važan, jer ono što ostaje završetkom projekta mora se svesti pod zajedničke nazivnike zadovoljstva i stečenih pozitivnih iskustava za vrijeme istoga. Nakon voditelja projekta „Svi ZAjedno“ i ostali voditelji projekata su javno istaknuli vlastita iskustva, načine rada, ali i poteškoće s kojima se, ne svojom krivnjom, susreću u svakodnevnom radu.


Nakon službenog dijela uslijedio je organizirani ručak za sve sudionike, što je, u duhu zajedništva i veselja, popraćeno redom glazbe, pjesme i plesa, pri čemu je bilo iznimno lijepo vidjeti da djelatnice zaposlene u sklopu projekata ne skidaju osmijehe s lica.

Projekt je sufinancirala Europska Unija u iznosu od 9.757.863,20 kuna iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Grada Đakova.