Dana 17. rujna 2020. godine započela je edukacija ciljanih skupina odnosno zaposlenica u sklopu projekta „Svi Zajedno“, Kodni broj: UP.02.1.1.05 koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020., Program zapošljavanja žena – Zaželi. Projekt Grada Đakova „Svi Zajedno“ financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa zapošljavanja žena – „Zaželi“. Ukupna financijska vrijednost projekta iznosi 9.757.863,20 kuna uz 100% financiranje sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projektom se zaposlilo 65 djelatnica koje su obilazile 270 korisnika na području grada Đakova i prigradskih naselja.

Putem otvorenog postupka javne nabave za obrazovanje i osposobljavanje pripadnica ciljane skupine odabrano je Pučko otvoreno učilište Mentor iz Đakova, ustanova za obrazovanje odraslih. Edukacija se odnosi na usvajanje osnovnog tečaja informatike za 64 djelatnice s područja grada Đakova i prigradskih naselja. Trajanje programa je 120 sati teorijske i praktične nastave. Nastava se održava svakodnevno u tri termina s dva predavača.

Program osposobljavanja za računalnog operatera omogućuje ciljano stjecanje znanja koje omogućava računalnu pismenost i upis novog znanja u e – radnu knjižicu. Očekivani rezultati nakon provedbe edukacije su stečena znanja i vještine prema kojima će se ciljana skupina žena samostalno služiti računalom, Internetom i e-mailom. To će im omogućiti povećanje radnih kompetencija kako bi žene bile konkurentnije na tržištu rada i lakše pronašle posao.

Projekt je sufinancirala Europska Unija u iznosu od 9.757.863,20 kuna iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Grada Đakova.