Pripreme za obilježavanje blagdana Uskrsa počele su još početkom travnja, kada su zaposlene djelatnice, uz već uobičajene poslove koje obavljaju, počele intenzivnije uređivati životne prostore krajnjih korisnika, kako bi korisnici bili spremni za svečanu proslavu najvećeg katoličkog blagdana. Iako djelatnice redovito spremaju, uređuju i održavaju prostore u kojima žive krajnji korisnici, spremanje ususret blagdanima tradicionalno podrazumijeva još detaljnije posvećivanje uređenju prostora, kako bi se u dostojnom okruženju uživalo u ovo blagdansko vrijeme.

Dakako, uređenje i „veliko spremanje“ nisu jedine blagodati koje će travanj donijeti u domove krajnjih korisnika. Naime, u duhu socijalnog projekta „Svi ZAjedno“, koji istinski propagira solidarnost, toleranciju i susretljivost, najveću vrijednost postiže upravo svaki pojedini trenutak koji zaposlene djelatnice posvete krajnjim korisnicima u predblagdanskom i blagdanskom razdoblju. Podrška kroz razgovor, druženje, dočekivanje blagdana kroz organiziranje pripreme kolača i ostalih delicija, potvrđuju činjenicu da je projekt „Svi ZAjedno“ udahnuo novu dimenziju življenja među krajnje korisnike.

Obilježavanje Velikog tjedna je počelo organizacijom i održavanjem primopredaje kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština, kako bi se predviđeni artikli dostavili na vrata korisnika prije obilježavanja blagdana. Također, zaposlenim djelatnicama je, uz redovitu mjesečnu plaću, u travnju isplaćen i novčani iznos za prigodnu nagradu. Kako su u prosincu djelatnicama bili isplaćeni darovi Za Božić, odnosno božićnice, tako je u ovo vrijeme predviđena isplata dara za Uskrs, odnosno uskrsnica, što znači da su od Velike srijede djelatnicama isplaćeni dodatni novčani iznosi koji im pripadaju u sklopu provedbe projekta „Svi ZAjedno“.
Veliki tjedan je uvertira za veliku stvar, a to je, dakako, proslava Uskrsa, koji će zaposlene djelatnice prigodno proslaviti u krugu svojih obitelji, ali će posvetiti pažnju i svojim korisnicima. Protekom gotovo deset mjeseci od početka provedbe projekta postalo je očigledno da je odnos zaposlenih djelatnica i krajnjih korisnika postao „obiteljski“, što predstavlja neprocjenjivu vrijednost za naš projekt i naš grad.

Povodom obilježavanja najvećeg katoličkog blagdana članovi projektnog tima svim zaposlenim djelatnicama, krajnjim korisnicima, Đakovčankama i Đakovčanima žele sretan i blagoslovljen Uskrs uz želju da nas međusobna tolerancija i susretljivost i dalje svakodnevno dodatno povezuju.

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Projekt je sufinancirala Europska Unija u iznosu od 9.757.863,20 kuna iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Grada Đakova.