U suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a u svrhu obilježavanja desete godišnjice ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, Grad Đakovo je dana 30. lipnja 2023. godine organizirao događanje pod nazivom „Otvorena vrata EU projekata – Grad Đakovo“ u Kući Reichsmann.

Grad Đakovo je svojim sugrađanima predstavio projekte:

Svi ZAjedno i Svi ZAjedno 2 – Zaželi, Program zapošljavanja žena;

  1. Izgradnja građevine javne (odgojno-obrazovne) namjene – Dječji vrtić u Piškorevcima;
  2. Smanjenje količine miješanog otpada i smanjenje divljih deponija u okolišu izgradnjom reciklažnog dvorišta s pratećim sadržajem u Đakovu; te
  3. Izgradnja reciklažnog dvorišta Vitika.

Također, predstavio se i projekt Svi ZAjedno 3 koji je trenutno  u provedbi te projekt Izgradnja Centra za socijalnu skrb Đakovo na kojem je Grad Đakovo partner.

Uz Grad Đakovo programu otvorenih projekata EU pridružio se i Đakovački vodovod d.o.o. Vodovod je pak zainteresiranoj javnosti predstavio projekt Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Đakovo i Projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Semeljci.

Svi posjetitelji imali su mogućnost pobliže se upoznati s provedenim projektima, projektima koji su trenutno u provedbi te budućim projektima Europske unije na području Grada Đakova.