Približavajući se blagdanima, došlo je vrijeme da posljednje dane 2018. godine provedemo u rezimiranju postignutih rezultata i dosadašnjeg dijela projekta. Grad Đakovo je projektom „Svi ZAjedno“ dobio novu dimenziju zajedništva u kojemu svakodnevno sudjeluje tri člana projektnog tima, 65 zaposlenih žena i više od 260 korisnika.

Projekt je u proteklih šest mjeseci pokazao svoje višestruke koristi, pri čemu se vratio osmijeh na lica zaposlenim ženama koje su pružanjem usluge pomoći u kući ponovno postale radno aktivne, dok se nemjerljivo povećala kvaliteta života krajnjih korisnika.

Uz praktični dio provedbe projekta i korelaciju između žena kao ciljane skupine te zaposlenih korisnika, projekt je dobio na važnosti i u provedbenom dijelu za koji je zadužen projektni tim koji je rukovodio projektom između dvije gore spomenute skupine, a usporedno s tim i redovito ispunjavao sve financijske, pravne i tehničke obveze koje su nužne za ispravnu provedbu projekta.

Zahvaljujući iznimno kvalitetnoj izradi i pripremi projekta, pri čemu su proračunom projekta predviđeni i novčani iznosi za prigodne nagrade, povodom blagdana su zaposlenim djelatnicama i članovima projektnog tima isplaćene božićnice u iznosu od 1.250,00 kuna po osobi.

Zaposlene djelatnice su dale vlastiti obol kako bi Božić 2018. godine uljepšali svim krajnjim korisnicima, stvarajući uspomene i neprocjenjivu vrijednost koja će ostati zabilježena i nakon završetka projekta.
Nova 2019. godine donijet će nove izazove koji će se sa zadovoljstvom ispunjavati, ali i nove lijepe trenutke koje će na najljepši način proživjeti svi sudionici projekta. Naposljetku, možemo poželjeti uspješnu Novu godinu svim sugrađankama i sugrađanima i obećati da ćemo u novoj godini nastaviti širiti pozitivan utjecaj i osmijeh u gradu Đakovu.

Foto: “Photo by rawpixel on Unsplash”

Projekt je sufinancirala Europska Unija u iznosu od 9.757.863,20 kuna iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Grada Đakova.