Policijski službenici Odjela prevencije su u suradnji s Gradom Đakovom održali edukativno predavanje djelatnicama zaposlenima u okviru projekta “Svi Zajedno”.

Projekt preventivne svrhe pod nazivom „Zajedno u zaštiti osobne imovine“ okupio je policijske službenike, projektni tim i zaposlene žene 24. travnja, gdje su policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave osječko – baranjske i Policijske postaje Đakovo održali edukativno predavanje u Vijećnici Grada Đakova. Predavanje je održano pod temom „Sigurnost u vašem domu“, s ciljem upoznavanja zaposlenih žena te daljnjeg upoznavanja preko 260 krajnjih korisnika o mogućim rizicima te ukupnoj prevenciji u području kriminalnih radnji nad starijim osobama u kućanstvima.

Edukativnim predavanjem temeljna je namjera bila osobe zaposlene djelatnice koje skrbe o starim i nemoćnim osobama uputiti na samozaštitno ponašanje i zaštitu imovine, kako ne bi postali žrtve kaznenih djela prijevara, provala, krađa i ostalih kaznenih djela i prekršaja. Osobe za koje se skrbe su starije i nemoćne osobe te su kao takve česta meta počinitelja spomenutih kaznenih djela. Policijski službenici upoznali su ih s modelima prijevara kojima se najčešće služe počinitelji kako bi došli do novca i vrijednosti. Upoznali su ih i s načinima na koje je moguće zaštititi svoj dom i onemogućiti ili otežati počinjenje provale.

Suradnja Grada Đakova prva je u ovakve vrste s Odjelom prevencije, koja se provodi s predznakom programa „Zaželi“, čime se višestruko kvalitetnije i brže dopire do ciljanih skupina kojima se želi prenijeti temeljno znanje, upoznati ih s mogućim rizicima te načinima postupanja u slučaju možebitnih prijevara ili drugih vrsta prekršajnih i kaznenih djela. Nakon što je predavanje imalo pozitivan odjek među zaposlenim djelatnicama i krajnjim korisnicima, cilj je u Osječko – baranjskoj županiji nastaviti s provedbom spomenutog projekta te organizirati edukativna predavanja i radionice sa svrhom upoznavanja što većeg broja građana o mogućnostima kojima sami mogu pridonijeti većoj razini osobne sigurnost i sigurnost vlastite imovine.

Upravo zato ponosno ističemo da je Grad Đakovo, u suradnji s Odjelom za prevenciju, pokretač ovoga projekta, koji će, uvjereni smo, donijeti niz pozitivnih rezultata među starijom populacijom u našem gradu i županiji, s preventivnog i svakog drugog aspekta.

Projekt je sufinancirala Europska Unija u iznosu od 9.757.863,20 kuna iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Grada Đakova.