Korona virus otežao je većinu poslova koje smo navikli raditi i natjerao nas da se prilagodimo novim uvjetima rada ali i života. Život u izolaciji, redovita higijena ruku, redovi pred trgovinama i ostali otežani uvjeti kretanja rezultat su života u vrijeme pandemije korona virusa. Unatoč tome, djelatnice zaposlene u sklopu projekta Grada Đakova pod nazivom „Svi ZAjedno“ hrabro i odgovorno skrbe za svoje korisnike. Unatoč promijenjenim uvjetima rada i izbjegavanju bliskog kontakta s korisnicima radi njihove osobne sigurnosti, ali prvenstveno i sigurnosti samih korisnika, koji spadaju u ugroženu skupinu ljudi, marljive zaposlenice stoje na raspolaganju korisnicima u obavljanju poslova redovitog obilaska korisnika.


Svim djelatnicama u okviru projekta „Svi ZAjedno“ osigurana je potrebna zaštitna oprema za rad i dane su upute o načinu rada s korisnicima. Zaposlenice na projektu i dalje obilaze svoje korisnike i dostavljaju im potrebne namirnice, lijekove, plaćaju račune za režije koristeći pri tom zaštitne maske, rukavice i drže sigurnosni razmak kao oblik osobne zaštite. Iako je trenutačna skrb za same korisnike u vidu kućanskih poslova smanjena, djelatnice na projektu svoj daljnji kontakt sa korisnicima održavaju telefonskim putem i smanjuju osjećaj samoće i socijalne izoliranosti. Za vrijeme trajanja epidemije, bliži kontakt s korisnicima sveo se na minimum, kako bi se maksimalno zaštitila najranjivija skupina građana, ali daljnjim aktivnostima pružena im je pomoć koja je neophodna za odvijanje svakodnevnog života.


Prema preporuci Nacionalnog Stožera civilne zaštite RH, zbog trenutne epidemiološke situacije na snazi je poseban način pružanja usluga od strane djelatnica projekta „Svi ZAjedno“. Donošenjem odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o postupnom ublažavanju mjera u vrijeme korona virusa rad i aktivnosti djelatnica na projektu prilagođavaju se odlukama Nacionalnog stožera i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Zaposlene žene na terenu nastavljaju pružanje pomoći u kući za krajnje korisnike u potrebi, uz uvažavanje preporuka i odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Projekt je sufinancirala Europska Unija u iznosu od 9.757.863,20 kuna iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Grada Đakova.