Projekt „Svi ZAjedno“ intenzivno se provodi od početka srpnja, kada su zaposlene djelatnice počele pružati usluge pomoći u kući krajnjim korisnicima. Članovi projektnog tima su posjetili i telefonski kontaktirali mnoge krajnje korisnike kako bi se uvjerili da je projektom napravljen pozitivan iskorak u kvaliteti njihovog svakodnevnog života.

Jedan od najstarijih korisnika, Mato Čavala, iznio je vlastito mišljenje o početnim mjesecima projekta: „Postalo mi je teško obavljati svakodnevne aktivnosti, stoga sam iznimno sretan i zadovoljan uslugom i radom djelatnice koja mi priprema topli obrok te pomaže u spremanju i čišćenju. Budući da sam u 91. godini života, ova pomoć mi je zaista dobrodošla.“

„Mnogo mi je lakše sada kada se netko brine o meni. Unatoč velikim zdravstvenim problemima, kvaliteta života mi se iznimno povećala. Djelatnica mi pomaže u održavanju osobne higijene, priprema mi topli obrok i čini me sretnim“, izjavio je korisnik Pero Lucić.

Korisnica Mara Bunarkić također je iznijela pozitivne dojmove o usluzi koja joj se pruža: „U trenucima moje teške bolesti, psihosocijalna potpora i razgovor s djelatnicom me čine zadovoljnom. Uz to, djelatnica mi pomaže u čišćenju kuće, spremanju i pripremi obroka, odnosno obavljanju onih stvari koje bih sama teško mogla obaviti“, dok je korisnica Roza Karača izjavila: „Prezadovoljna sam ovim projektom i osjećam se prekrasno! Svakoga dana mi dolazi djelatnica koja pripremi obrok, počisti i uredi dom, što je u stanju moje teške pokretljivosti veliki korak naprijed“.

Također, korisnik Ante Keran je izjavio: „Projektom je uvelike olakšan život i to zbog činjenice što mi djelatnica pomaže u kuhanju obroka, čišćenju stambenog prostora, donošenju namirnica i plaćanju režija“, a korisnik Petar Dugeč je dodao: „Živim sam, zdravstveno stanje mi nije baš sjajno, teško se krećem, ali sam uslugom žene dobio „desnu ruku“ u kući, zbog čega sam jako sretan! Žena mi skuha obrok, dođe mi svaki dan, očisti kuću, plati račune i napravi sve druge stvari koje bih ja napravio jako teško ili ne bih uopće napravio“.

Osluškujući dojmove krajnjih korisnika, mogu se donijeti pozitivni zaključci o iznimno velikoj koristi projekta za krajnje korisnike, ali i za zaposlene djelatnice. Navedene izjave predstavljaju dodatno nadahnuće za daljnju provedbu projekta, što će rezultirati jednim od najvažnijih projektnih rezultata – osmijehom na licima krajnjih korisnika.

Projekt je sufinancirala Europska Unija u iznosu od 9.757.863,20 kuna iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Grada Đakova.