Uvodna konferencija za projekt  „Svi ZAjedno 2“ – program zapošljavanja žena „Zaželi“ faza II, održana je u prostoru Kuće Reichsmann, a nazočio joj je i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović koji je rekao da je projekt potvrdio svoju svrhu te da oplemenjuje svakodnevni život korisnika.

Kako je u uvodnoj riječi istaknula pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo poljoprivredu i turizam Grada Đakova, koji provodi projekt, Sanja Rogoz-Šola, nakon uspješno provedenog projekta Grada Đakova „Svi ZAjedno“ koji je bio financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa zapošljavanja žena „Zaželi“ čija je vrijednost projekta iznosila  9.757.863,20 kuna čineći ga jednim od najvećih projekata odobrenih u RH u okviru navedenog programa „Zaželi“, Grad Đakovo nastavlja s provođenjem programa.

Gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić rekao je da je Gradu Đakovu odobren nastavak EU projekta “Zaželi” – “Svi ZAjedno 2” u iznosu od 4.877.630,00 kuna koji je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda!

Projektom je previđeno zapošljavanje 53 žene koje će kroz 12 mjeseci obavljati poslove potpore i podrške te brigu o 318 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području Grada Đakova. Zaposlile su se tri visokoobrazovane osobe u projektnom timu.

Na konferenciji je prikazan kratak video uradak koji govori o vrijednostima koje ovaj projekt promiče, njegovoj važnosti i koristi kako za zaposlene žene tako i za korisnike. Konferenciji su nazočile i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Đakovo Dubravku Petrović te izaslanica predstojnika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Regionalnog ureda Osijek Ivana Ravlića, Janja Drenjančević, voditeljica Ispostave Đakovo.

Projekt  „Svi ZAjedno 2“sufinancirala je Europska Unija u iznosu od 4.877.630,00 kuna iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Grada Đakova.