Projekt „Svi ZAjedno 4“, kojeg provodi Grad Đakovo u sklopu Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, u potpunosti je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda plus u maksimalnom iznosu od 1.500.000,00 eura. Jedna od ključnih aktivnosti projekta je podjela paketa s kućanskim i osnovnim higijenskim potrepštinama krajnjim korisnicima s ciljem unapređenja kvalitete njihovih života. Paketi su uključeni u ukupnu vrijednost projekta te predstavljaju važan element podrške starijim osobama i odraslim osobama s invaliditetom s područja Grada Đakova, odnosno naselja Đakovo i njemu pripadajućim prigradskim naseljima.

Nakon uspješno završenog postupka javne nabave, projektni tim održao je prvu u nizu primopredaju paketa za mjesec svibanj 2024. godine, koji su potom distribuirani krajnjim korisnicima od strane djelatnica projekta. Podijeljeno je ukupno 240 paketa u isto toliko kućanstava, a paketi su uključivali različite vrste proizvoda namijenjene za održavanje osobne higijene i higijene kućanstva. Krajnji korisnici su pakete dočekali s velikim oduševljenjem i zahvalnošću, što svjedoči o njihovom značaju za poboljšanje svakodnevnog života i podršci u financijskom rasterećenju.

Djelatnice projekta će, u suradnji s projektnim timom, nastaviti provoditi podjelu paketa krajnjim korisnicima u nadolazećim mjesecima. Do kraja projektnog razdoblja planirana je isporuka ukupno 6.000 paketa različitog sadržaja, s ciljem dodatnog unaprjeđenja kvalitete života krajnjih korisnika.

Fotografije s podjele paketa, kao i fotografije pripadnika ciljne skupine projekta sa uručenim paketima pogledajte u galeriji ispod teksta.

logotipi_zazeli_svi_zajedno_2024_2