Na radost brojnih korisnika koji željno iščekuju nastavak provedbe programa Zaželi, gradonačelnik Đakova Marin Mandarić danas je u Maloj gradskoj vijećnici svečano potpisao ugovore o radu u okviru projekta „Svi ZAjedno 3“ s 30 žena.

Već sutra počinje provedba projekta Grada Đakova, a uz 30 žena zaposleni su voditeljica i administrator.

Pozdravljajući djelatnice, gradonačelnik je rekao da Grad Đakovo i u ovoj, trećoj fazi provedbe projekta, prednjači među jedinicama lokalne samouprave prema iznosu povučenih sredstava.

– Program Zaželi jedan je od najboljih EU programa koji je u Republici Hrvatskoj provođen u prethodnom financijskom razdoblju, rekao je gradonačelnik Mandarić dodavši kako su pojedince članice Europske unije kopirale naš program i implementirali ga u svoje države. Specifičnost treće faze je, kako je pojasnio, što dolazi između dva financijska razdoblja i zbog toga je rok trajanja samo šest mjeseci, a iznos sredstava koja su se mogla povući je bio znatno manji. Gradonačelnik je također rekao da je prošli tjedan bio na sastanku s resornim ministrom Marinom Piletićem tijekom kojeg je bilo govora i o provedbi programa Zaželi, te da bi iduća, četvrta faza, trebala trajati tri godine. Svima je zaželio puno uspjeha u radu.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Sanja Rogoz-Šola pozdravila je okupljene, te predstavila voditeljicu projekta Mirelu Petrović i administratora Ivana Rendulića.

Inače, svojim projektom Grad Đakovo obuhvaća 180 korisnika, a financiranje projekta „Svi ZAjedno 3“ prihvaćeno mu je u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 1.483.200,00 kuna.