Grad Đakovo u razdoblju od 22. veljače 2021. godine do 22. kolovoza 2022. godine na području grada Đakova i prigradskih naselja provodi II. fazu projekta „Zaželi“ – iz programa zapošljavanja žena koji se financira sredstvima Europske unije i proračuna Republike Hrvatske.

Projekt „Svi Zajedno 2“ ima za cilj uključivanje žena u nepovoljnom položaju na tržište rada što podrazumijeva borbu protiv siromaštva i smanjenje nezaposlenosti dugotrajno nezaposlenih žena, a koje će svojim radom doprinijeti boljitku zajednice, tj. brizi za osobe starije životne dobi i osobe u nepovoljnom položaju na području grada Đakova i prigradskih naselja.

Zahvaljujući projektu “Svi ZAjedno 2“ zaposlene su 53 žene koje su pripadnice ranjivih skupina s područja grada Đakova i obavljaju svakodnevne aktivnosti na poslovima potpore, podrške i pomoći u kućanstvu starijim i nemoćnim osobama. Zaposlene žene na projektu će se tijekom 12 mjeseci brinuti o minimalno 318 korisnika kojima će pružati pomoć u njihovim kućanstvima, kao što je pomoć u nabavi namirnica, dostavi lijekova i drugih potrepština, pripremi obroka i održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri oblačenju i održavanju osobne higijene, pružanje podrške kroz razgovore i druženje te uređivanje dvorišta i okućnica. Korisnici na projektu „Svi ZAjedno 2“ su starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju s područja grada Đakova i prigradskih naselja kojima je potrebna potpora i podrška u svakodnevnom životu. Pružanjem podrške u svakodnevnom životu poboljšava se kvaliteta života krajnjih korisnika, osoba u starijoj životnoj dobi i osoba u nepovoljnom položaju te sprječava njihova prerana institucionalizacija.

Neke od aktivnosti koje obavljaju djelatnice na projektu „Svi ZAjedno 2“  prikazane su u galeriji slika.

Projekt  „Svi ZAjedno 2“ sufinancirala je Europska Unija u iznosu od 4.877.630,00 kuna iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Grada Đakova.