Projekt „Svi ZAjedno 2“ je projekt koji provodi Grad Đakovo na 18 mjeseci u sklopu programa zapošljavanja žena „Zaželi“- faza II. Vrijednost projekta je 4.877.630,00 kuna koji je u sto postotnom iznosu financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda a trajanje projekta je od 22. 02. 2021. do 22. 08. 2022. godine. Obvezni partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Osijek i Centar za socijalnu skrb Đakovo. Kroz provedbu  projekta zaposlile su se 53 žene i tri visokoobrazovane osobe u projektnom timu. Broj krajnjih korisnika koji će biti obuhvaćen provedbom navedenog projekta je 318 osoba.   

Jedna od projektnih aktivnosti koje se provodi u sklopu projekta „Svi ZAjedno 2“ je nabava i dostava paketa sa kućanskim i osnovnim higijenskim potrepština krajnjim korisnicima odnosno osobama starije životne dobi, osobama u nepovoljnom položaju i osobama s invaliditetom s ciljem unapređenja njihove kvalitete života.

Svaki mjesec se vrši primopredaja paketa korisnicima u projektu „Svi ZAjedno 2“ koji se razlikuju po svom sastavu i prilagođeni su mjesečnim potrebama korisnika. U paketima se nalaze sredstva za čišćenje kojima se koriste žene zaposlene u projektu “Svi ZAjedno 2” prilikom čišćenja domova krajnjih korisnika i higijenska sredstva koja koriste krajnji korisnici.  Svaki mjesec 53 djelatnice dostavljaju pakete sa kućanskim i osnovnim higijenskim potrepštinama za 318 krajnjih korisnika s područja grada Đakova te prigradskih naselja: Budrovaca, Đurđanaca, Selaca Đakovačkih, Piškorevaca, Kuševca, Ivanovaca Đakovačkih i Širokog Polja.

Cjelokupni iznos za nabavu kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

 

Projekt  „Svi ZAjedno 2“sufinancirala je Europska Unija u iznosu od 4.877.630,00 kuna iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Grada Đakova.