Prvo tromjesečje projekta „Svi ZAjedno“ u provedbenom, financijskom i svakom drugom aspektu proteklo je gotovo besprijekorno, čime su ostvareni temelji za daljnji napredak i daljnje pozitivne poteze. Budući da je projektom osigurano 65 bicikala koje djelatnice koriste u radu i obilasku korisnika, Grad Đakovo je napravio dodatni korak u razvoju samoga projekta, organiziravši edukaciju za djelatnice pod nazivom „Sigurno biciklom u prometu“.

U okviru edukacije, zaposlene djelatnice su prvotno sudjelovale na teorijskim predavanjima, pri čemu su utvrđivale vlastita znanja o zakonskoj regulativi, osnovnim pojmovima u prometu, sastavnim dijelovima bicikla, sigurnosti vozača bicikla u prometu, komunikaciji u prometu, prometnim znakovima, prometu na raskrižju, vožnji noću i za vrijeme smanjene vidljivosti te o postupcima u slučaju prometne nesreće.

Nakon utvrđivanja znanja na teorijskom dijelu edukacije, za zaposlene djelatnice je organiziran i praktični dio kako bi se teorijski elementi sigurnosti promptno implementirali u svakodnevnom radu. Tako su sve zaposlene djelatnice pristigle na poligon opremljene u reflektirajuće prsluke s vidljivim oznakama projekta i programa „Zaželi“ te pažljivo slušale svaku riječ instruktora. Nakon kratkog uvodnog predavanja, svaka je djelatnica na poligonu isprobala niz vježbi koje su predstavljale simulaciju prometa u zbilji.

Iako je vožnja bicikla nešto što se uči od ranog djetinjstva, vrlo je važno usvojiti sva pravila prometa i minimizirati mogući utjecaj rizika na vlastitu sigurnost. Unatoč činjenici što određeni dio zaposlenih djelatnica ima položen vozački ispit i koristi automobil u svakodnevnom životu, iste smatraju da im je ova edukacija bila od iznimnog značaja za osvježavanje znanja i saznanje novih detalja vezanih za korištenje bicikla u prometu. Također, one djelatnice koje nisu nikada koristile automobil, stekle su neprocjenjiva znanja o sudjelovanju u prometu i načinu sigurnog korištenja bicikla kao prijevoznog sredstva.

Grad Đakovo je organizacijom navedene edukacija podigao razinu svijesti o sudjelovanju u prometu, ali i razinu ukupne sigurnosti u okviru projekta, čime je projekt „Svi ZAjedno“ dobio još jednu dodatnu vrijednost usmjerenu prema pripadnicama ciljane skupine.

Projekt je sufinancirala Europska Unija u iznosu od 9.757.863,20 kuna iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Grada Đakova.