Dana 30. travnja 2024. godine s početkom u 11:00 sati u Kući Reichsmann (Ulica pape Ivana Pavla II. 10 u Đakovu) održana je uvodna konferencija projekta „Svi ZAjedno 4“ koji pod nadležnosti Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike provodi Upravni odjel za gospodarstvo i financije Grada Đakova.

Uvodnoj konferenciji nazočili su gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić, djelatnice Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područni ured Đakovo, Agneza Ripić i Ivona Krajina, voditeljica i djelatnica Ispostave Đakovo, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Janja Drenjančević i Ana Đumić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Grada Đakova Sanja Rogoz-Šola, pročelnik Ureda gradonačelnika Grada Đakova Miroslav Klepo, voditelj Odsjeka za gospodarstvo, investicije i razvoj Grada Đakova Mislav Živković, predstavnici udruga „Amadea“ i veterana 3. gardijske brigade „Kune“, djelatnice zaposlene na projektu, kao i predstavnici medija.

Na početku uvodne konferencije prisutnima se obratio voditelj Ivan Rendulić koji je istaknuo kako je projekt „Svi ZAjedno 4“, koji se provodi u okviru Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, a čija je vrijednost milijun i pol eura, financiran u cijelosti sredstvima iz Europskog socijalnog fonda plus, što Grad Đakovo svrstava na prvo mjesto među gradovima u Republici Hrvatskoj kojima su u okviru navedenog Poziva odobreni projekti.

Na projektu su zaposlena ukupno 43 djelatnika, od kojih su 3 djelatnika članovi projektnog tima te 40 djelatnica koje će u razdoblju od 25 mjeseci pružati uslugu potpore i podrške u svakodnevnom životu za 240 osoba pripadnika ciljne skupine ovog projekta, a to su pak osobe starije životne dobi (65 godina i više) i odrasle osobe s invaliditetom, kod kojih je utvrđen III. ili IV. stupanj težine invaliditeta.

Svaka djelatnica pružati će uslugu za 6 pripadnika ciljne skupine, a samo pružanje usluge očitovati će se u vidu organiziranja prehrane, obavljanja kućanskih poslova, održavanja osobne higijene, te ovisno o drugim potrebama pojedinog pripadnika ciljne skupine, što će u konačnici pridonijeti njihovoj većoj socijalnoj uključenosti, prevenciji institucionalizacije, ostanku u vlastitom domu te osiguravanju prava na život u zajednici.

Također, u okviru ovog projekta, svakom pripadniku ciljne skupine je na mjesečnoj bazi osiguran pripadajući paket kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština. Kako bi se osiguralo učinkovitije obavljanje prethodno navedenih aktivnosti, odnosno usluga, Grad Đakovo je i u ovoj fazi ustupio na korištenje bicikle, koji će svakako pridonijeti bržem i lakšem dolasku do samih korisnika usluge.

Projekt se provodi na području Grada Đakovo, odnosno u naselju Đakovo i drugim prigradskim naseljima, dok je ukupno trajanje projekta 30 mjeseci, i to od 14. veljače 2024. godine do 14. kolovoza 2026. godine.

Prisutnima se prigodno obratio i gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić koji je još jednom istaknuo važnost i korisnost samog projekta, kako za zaposlene djelatnike i djelatnice, tako i za same korisnike projekta, kao i zadovoljstvo s dosad provedenim fazama Programa, te je svima još jednom zaželio uspješan rad.

Uvodna konferencija projekta „Svi ZAjedno 4“ zaključena je svečanim potpisivanjem ugovora o radu sa 40 djelatnica – pružateljica usluge potpore i podrške.

logotipi_zazeli_svi_zajedno_2024_2