Projekt „Svi ZAjedno 4“

Projektom „Svi ZAjedno 4“ Grad Đakovo zapošljava 40 osoba koje će u razdoblju od 25 mjeseci pružati uslugu potpore i podrške u svakodnevnom životu za 240 osoba starije životne dobi (od 65 godina i više) i odraslim osobama s invaliditetom na području grada i prigradskih naselja.

Svi_ZAjedno_4_djakovo_white_logo_png
logotipi_zazeli_svi_zajedno_2024_2

Važnost projekta

Grad Đakovo zapošljava 40 osoba za pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za 240 starijih osoba i osoba s invaliditetom.

Projekt „Svi ZAjedno 4“ će u okviru izražene humane note pružanja usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za 240 pripadnika ciljne skupine, pridonijeti njihovoj većoj socijalnoj uključenosti, prevenciji institucionalizacije, ostanku u vlastitom domu te osiguravanju prava na život u zajednici.

Korisnicima usluge projektom će se značajno povećati kvaliteta života u njihovom domu, a grad i prigradska naselja će učiniti veliki korak u stvaranju boljeg društva i poticanju međugeneracijske solidarnosti.

Kućanske i osnovne higijenske potrepštine

Na mjesečnoj će se razini za sve korisnike usluge projekta osigurati raznovrsne kućanske i osnovne higijenske potrepštine koje će poboljšati kvalitetu života korisnika te olakšati rad zaposlenim osobama.

Povećanje kvalitete života

Korisnicima usluge projektom će se značajno povećati kvaliteta života, a Grad Đakovo i pripadajuća mu prigradska naselja učinit će veliki korak u stvaranju boljeg društva i poticanju međugeneracijske solidarnosti.

Promotivni materijali

Zaposlenim osobama su kroz projekt dodijeljene majice kratkih i dugih rukava, platnene vrećice za kupovinu, kišobrani, torbice, pregače/kute, šuškavci/kabanice, kape, letci i kemijske olovke s istaknutim elementima vidljivosti projekta.

Skrb o starijim osobama i osobama s invaliditetom

Provođenjem projektnih aktivnosti za korisnike projekta poboljšat će se kvaliteta života, promicat će se njihova socijalna uključenost te će se pridonijeti prevenciji institucionalizacije, ostanku u vlastitom domu te osiguravanju prava na život u zajednci.

Prijevozna sredstva zaposlenih na projektu

Zaposlene osobe na korištenje će dobiti bicikle koji su nabavljeni u okviru prve faze projekta i koji će im olakšati odlazak na posao, odnosno kod korisnika kojima pružaju potporu i podršku.

Smanjenje nezaposlenosti

Zapošljavanjem 40 osoba smanjit će se nezaposlenost u Gradu Đakovu i pripadajućim mu prigradskim naseljima Budrovci, Đurđanci, Ivanovci Đakovački, Kuševac, Piškorevci, Selci Đakovački i
Široko Polje.

Gradimo bolje društvo

Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Aktivnosti zaposlenih osoba na projektu

Zaposlene osobe pružat će uslugu potpore i podrške u svakodnevnom životu za najmanje šest osoba starije životne dobi i/ili osoba s invaliditetom kroz usluge: organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanja osobne higijene i sl.

 

Novosti

svi_zajedno_4_djakovo_1

O projektu

Projekt Grada Đakova „Svi ZAjedno 4“ financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda plus u sklopu Poziva „Zaželi –  prevencija institucionalizacije“. Vrijednost projekta iznosi 1.500.000,00 eura, što predstavlja maksimalnu alokaciju sredstava u sklopu navedenog poziva. Projekt se provodi na području Grada Đakova te u prigradskim naseljima Budrovci, Đurđanci, Ivanovci Đakovački, Kuševac, Piškorevci, Selci Đakovački i Široko Polje.

Česta pitanja

U nastavku donosimo nekoliko čestih pitanja i odgovora vezanih za projekt.

Na ovakav način pojednostavljuje se komunikacija i pritom dajemo odgovore na pitanja koja zanimaju većinu građana.

Tko je prijavitelj projekta i koji je naziv projekta?

Prijavitelj projekta je Grad Đakovo. Projekt pod nazivom „Svi ZAjedno 4“ odobren je u sklopu poziva za dodjelu bespovratnih sredstava pod nazivom „Zaželi –  prevencija institucionalizacije“.

Koje usluge su na raspolaganju ciljnoj skupini?

Ciljnoj skupini na raspolaganju su neke od sljedećih usluga: organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene te zadovoljavanje ostalih svakodnevnih potreba.

Kako se mogu uključiti u projekt?

Pripadnici ciljne skupine mogu se uključiti u projekt prijavom na javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje korisnika u projektu, za koji se obrasci mogu preuzeti osobno u zgradi Gradske uprave Grada Đakova, Poduzetničkom centru Đakovo d.o.o. ili na internetskoj stranici Grada Đakova.

Kolika je ukupna vrijednost projekta i koliko projekt traje?

Ukupna financijska vrijednost projekta iznosi 1.500.000,00 eura uz 100 % financiranje iz Europskog socijalnog fonda plus, a trajanje projekta je 30 mjeseci.

Koliko je pripadnika ciljne skupine i tko ju čini?

Projektom je obuhvaćeno 240 osoba starijih od 65 godine te odraslih osoba s invaliditetom koji su ciljna skupina i udovoljavaju uvjetima objavljenim u javnom pozivu za iskaz interesa za sudjelovanje korisnika u projektu.

Koliko je zaposlenih na projektu?

Projektom „Svi ZAjedno 4“ zaposleno je 40 pružatelja usluga krajnjim korisnicima te tri člana projektnog tima. Pružatelji usluga brinut će o 240 osoba starijih od 65 godine te odraslih osoba s invaliditetom, dok će članovi projektnog tima voditi računa o administrativnim poslovima vezanim uz projekt.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda plus

Ukupna financijska vrijednost projekta iznosi 1.500.000,00 eura uz 100 % financiranje iz Europskog socijalnog fonda plus

logotipi_zazeli_svi_zajedno_2024_2