Projekt „Svi ZAjedno 3“

Projektom „Svi ZAjedno 3“ Grad Đakovo zapošljava 30 žena koje će u razdoblju od 6 mjeseci brinuti o 180 starijih i nemoćnih osoba na području grada i prigradskih naselja.

Svi_ZAjedno_3_logo_png

Važnost projekta

Grad Đakovo zapošljava 30 žena koje se brinu o starijim i nemoćnim osobama.

Projekt „Svi ZAjedno 3“ će, osim izražene humane note, doprinijeti smanjenju nezaposlenosti, usavršavanju žena te povećanju njihove konkurentnosti na tržištu rada.
Krajnjim korisnicima projektom će se značajno povećati kvaliteta života u njihovom domu, a grad i prigradska naselja će učiniti veliki korak u stvaranju boljeg društva i poticanju međugeneracijske solidarnosti.

Kućanske i higijenske

Na mjesečnoj razini će se za krajnje korisnike osigurati kućanske i osnovne higijenske potrepštine.

Skrb o starijim i nemoćnim osobama

Provođenjem projektnih aktivnosti te pružanjem podrške i pomoći krajnjim korisnicima će se poboljšati kvaliteta života te promicati socijalna uključenost.

Smanjenje nezaposlenosti

Zapošljavanjem 30 žena smanjit će se nezaposlenost u Gradu Đakovu i prigradskim naseljima Budrovci, Đurđanci, Ivanovci Đakovački, Kuševac, Piškorevci, Selci Đakovački i
Široko Polje.

Prijevozna sredstva

Zaposlene žene na korištenje će dobiti bicikle koji su nabavljeni u okviru prve faze projekta.

Gradimo bolje društvo

Cilj projekta je da se zaposlene žene osjećaju korisno, a krajnji korisnici željeno i ugodno u svome domu, čime će doći do izražaja višestruka učinkovitost projekta.

Promotivni materijali

Ženama su kroz projekt dodijeljene majice kratkih rukava, platnene vrećice za kupovinu, blokovi i kemijske olovke s istaknutim elementima vidljivosti.

Aktivnosti zaposlenih žena

Zaposlene žene će brinuti za najmanje šest krajnjih korisnika, pružajući podršku i pomoć u socijalnim aktivnostima, dostavi namirnica i lijekova, pripremi obroka, održavanju čistoće i drugim kućanskim poslovima.

 

 

O projektu

Projekt Grada Đakova „Svi ZAjedno 3“ financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa zapošljavanja žena „Zaželi“ – faza III. Vrijednost projekta iznosi 196.854,47 €/1.483.200,00 kn, čineći ga jednim od većih projekata odobrenih u okviru navedenog programa „Zaželi“- faza III. Projekt se provodi na području Grada Đakova te u prigradskim naseljima Budrovci, Đurđanci, Ivanovci Đakovački, Kuševac, Piškorevci, Selci Đakovački i Široko Polje.

Česta pitanja

U nastavku donosimo nekoliko čestih pitanja i odgovora vezanih za projekt.

Ako želite saznati više informacija ili dobiti odgovore na pitanja koja Vas zanimaju, a vezana su za projekt “Svi ZAjedno 3”, slobodno nas kontaktirajte putem elektroničke pošte ili telefonskog broja.

Tko je prijavitelj projekta i koji je naziv projekta?

Prijavitelj projekta je Grad Đakovo u suradnji s partnerima. Projekt „Svi ZAjedno 3“ odobren je u sklopu poziva za dodjelu bespovratnih sredstava pod nazivom „Zaželi“ – program zapošljavanja žena.

Tko su partneri u projektu?

Partneri u projektu “Svi ZAjedno 3” su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna služba Osijek, Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Đakovo.

Koje usluge su na raspolaganju korisnicima?

Pomoć u socijalnim aktivnostima, dostava namirnica i lijekova, priprema obroka, održavanje čistoće stambenog prostora i drugi kućanski poslovi.

Kolika je ukupna vrijednost projekta i koliko projekt traje?

Ukupna financijska vrijednost projekta iznosi 196.854,47 €/1.483.200,00 kn uz 100% financiranje iz Europskog socijalnog fonda, a trajanje projekta je 8 mjeseci.

 

Koliko je krajnjih korisnika i tko su krajnji korisnici ?

Projektom je obuhvaćeno 180 osoba starije životne dobi, osoba s invaliditetom, kroničnih i teških bolesnika neovisno o starosnoj dobi, odnosno osoba u nepovoljnom položaju kojima je potrebna pomoć u kućanstvu.

 

Koliko osoba je zaposleno u sklopu projekta?

Projektom „Svi ZAjedno 3“ zaposleno je 30 žena te 2 visokoobrazovane osobe u projektnom timu.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Riječ je o programu vrijednome gotovo dvjesto tisuća eura/milijun i pol kuna, što su bespovratna sredstva Europskog socijalnog fonda.