Dan 8. ožujka, na koji se službeno obilježava Međunarodni dan žena, bio je naizgled samo jedan od dana u kojemu se organizira sastanak sa zaposlenim djelatnicama u prostoru Velike vijećnice Grada Đakova. Kao da je sudbina htjela da se Zahtjev za nadoknadom sredstava, odnosno izvješće o provedbi projekta koje se u tromjesečnom razdoblju dostavlja Posredničkom tijelu razine 2, treba pripremati baš u vrijeme oko 8. ožujka. Upravo u spomenutom razdoblju pripreme izvješća raste intenzitet obveza koje moraju ispuniti članovi projektnog tima kako bi na visokoj profesionalnoj razini kreirali i proveli sve projektne zadatke koji im se nalaze u opisu posla, što nalaže potrebu organiziranja sastanka sa zaposlenim djelatnicama, odnosno pripremanje i potpisivanje niza obrazaca, usuglašavanje načina djelovanja te poticanje pozitivnog radnog okruženja u nastavku provedbe projekta.

Međutim, unatoč svim poslovnim zadacima koje je trebalo ispuniti, na sastanku je stavljen naglasak na značenje Međunarodnog dana žena, njihovom položaju u društvu i projektu „Svi ZAjedno“ kojim se želi omogućiti osjećaj pripadnosti, zadovoljstvo i korisnost svi ciljanih skupina koje su sastavni dio istoga. Projektom „Svi ZAjedno“ svaka je zaposlena djelatnica dobila priliku osjećati se dijelom velike priče, prožete socijalnom notom humanosti i međusobnog uvažavanja. Zbog navedenog truda i doprinosa koji svakoga dana ulažemo u vrijednost našeg projekta te u vrijednost svake zaposlene djelatnice, osjećamo se ponosno. Projekti ovakve vrste, koji se provode u sklopu Europskog socijalnog fonda, imaju vrijednost koja se ne manifestira samo u pružanju usluga pomoći u kući krajnjim korisnicima, isplaćenim mjesečnim plaćama ili povećanju ukupnog radnog staža. Osnovna je tendencija ovakvim projektima stvoriti trajnu vrijednost koja se manifestira u povezivanju cjelokupne zajednicu.

Upravo zbog toga vrlo ozbiljno shvaćamo izreku koja kaže: „Dan žena nije samo 8. ožujka, nego svakoga dana“. U sklopu projekta „Svi ZAjedno“ konstantno pridajemo pažnju značenju gore spomenutih riječi, dajući najbolje od sebe da bi se zaposlene djelatnice svakoga dana osjećale onako kako i zaslužuju – ponosno i dostojanstveno. Ruže koje je gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić darivao sugrađankama grada Đakova te našim zaposlenim djelatnicama, izmamile su osmijehe na lica, označavajući duboko poštovanje prema ženama i njihovom značenju u današnjem društvu.

Projekt je sufinancirala Europska Unija u iznosu od 9.757.863,20 kuna iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Grada Đakova.