Ponosno smo predstavili činjenicu da je projekt „Svi ZAjedno“ izmamio osmjehe na lica krajnjih korisnika, ali su višestruke prednosti provođenja projekta otišle i korak dalje. Svakog se jesenjeg jutra 65 zaposlenih djelatnica, odjevenih u prepoznatljive bijele majice, plave šuškavce i reflektirajuće prsluke, na svojim biciklima otisne do korisnika ne bi li obavljale svakodnevne poslove. Na tom putu, građani Đakova i prigradskih naselja već prepoznaju nasmijana lica djelatnica koje pune elana odlaze do svojih, ne samo korisnika, nego sada već i prijatelja s kojima su uspostavile bliske odnose.

Projekt je već postao dobri duh grada Đakova i okolice s kojim svakodnevno živi više od 330 osoba koje su uključene u njega, ali o kojemu pričaju i stotine onih koji nisu u izravnom doticaju s njim. Upravo je to jedna od najvažnijih karakteristika projekta, koji svojim izraženim vrijednostima podiže pozitivnu atmosferu u cjelokupnoj zajednici.

Dodatni segment spomenutim vrijednostima predstavljaju kućanske i osnovne higijenske potrepštine koje se svakog mjeseca dostavljaju u domove krajnjih korisnika s ciljem poboljšanja životnih uvjeta. Upravo se u to ime djelatnice projekta „Svi ZAjedno“ okupljaju poput male vojske kako bi preuzele vrijedne pakete i dostavile ih svojim korisnicima.

Među kućanske i osnovne higijenske potrepštine koje su projektom omogućene krajnjim korisnicima ubrajaju se sredstva za čišćenje staklenih površina, sredstva za pranje podova, spužvice za pranje posuđa, vreće za otpad, tekuća sredstva za pranje posuđa, vlažne maramice, sapuni za osobnu higijenu, deterdžent za strojno pranje rublja, omekšivač, metla, set za čišćenje poda, krpa od mikrofibre, toaletni papir, osvježivač wc školjke, gel za tuširanje, šampon za kosu, pasta za zube, krema za ruke, vlažne maramice, papirnati ručnici te drugi artikli.

Osiguravanjem paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština na mjesečnoj razini kroz projekt „Svi ZAjedno“, korisnicima se uvelike povećava razina kvalitete života, čime se, u korelaciji s uslugama koje pružaju djelatnice, ostvaruju vidljive pozitivne promjene među korisnicima i u cjelokupnom društvu.

Projekt je sufinancirala Europska Unija u iznosu od 9.757.863,20 kuna iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Grada Đakova.