Grad Đakovo sudjelovao je na manifestaciji pod nazivom „Deset godina OBŽ kroz europske projekte“ koja se održala 1. i 2. lipnja 2023. godine u Gospodarskom centru u Osijeku.

U sklopu manifestacije cilj je bio pokazati najznačajnije projekte u različitim područjima, financirane sredstvima EU u proteklih 10 godina, koji su dali doprinos razvoju zajednice te koji služe kao inspiracija i motivacija svim budućim korisnicima koji imaju namjeru vlastite projekte financirati sredstvima u okviru višegodišnjeg financijskog okvira 2021. – 2027.

S tim u vezi, Grad Đakovo je predstavio projekte u sklopu Zaželi – programa zapošljavanja žena, odnosno faze I, II i III navedenoga programa, projekt pod nazivom „Smanjenje količine miješanog otpada i smanjenje divljih deponija u okolišu izgradnjom reciklažnog dvorišta s pratećim sadržajem u Đakovu“ te projekt pod nazivom „Izgradnja građevine javne (odgojno – obrazovne) namjene – dječji vrtić u Piškorevcima“.

Grad Đakovo predstavljanjem svojih projekata imao je namjeru prikazati projekte iz različitih područja, odnosno iz područja socijalne politike i uključenosti, područja ruralnog razvoja te područja zaštite okoliša i održivosti resursa, pri čemu se postavlja naglasak na činjenicu kako Grad pri apliciranju projekata za financiranjem putem sredstava iz europskih fondova spremno koristi dostupna sredstva iz različitih europskih fondova. Pritom, ističe se kako je samo u navedenim projektima Grad Đakovo iz Europskog socijalnog fonda, Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda alocirao iznos veći od 23,5 milijuna kuna, odnosno više od tri milijuna eura.

Grad Đakovo je, koristeći promotivne materijale, odnosno prepoznatljive oznake vidljivosti projekata i Grada te dojmljivu prezentaciju, privukao pažnju na vlastiti štand koji je, između ostalih, posjetio i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.