Proljeće je stiglo, a s njim i želja za aktivnostima na otvorenom. U sklopu projekta „Svi ZAjedno 3“, proljetne aktivnosti usmjerene su na održavanje vrta i uređenje okućnice kako bi se stvorilo ugodno okruženje za starije osobe u kojemu mogu uživati i provoditi vrijeme. Djelatnice projekta su se, s dolaskom lijepog vremena, angažirale u vrtovima krajnjih korisnika kako bi im omogućile ugodan boravak na otvorenom i uživanje u prirodi, a kod onih korisnika koji stanuju u stambenoj zgradi, lijepo vrijeme iskoristilo se za uređenje balkona i šetnju.

Proljeće u vrtovima krajnjih korisnika obilježila je sadnja cvijeća, a prethodno tome bilo je neophodno pripremiti tlo te su stoga naše vrijedne djelatnice očistile vrtove od suhog lišća i otpalog granja kako bi sadnjom novih biljaka stvorile ljepši izgled okućnice, pozitivnu atmosferu u okolini te pridonijele osjećaju zadovoljstva i poboljšanju raspoloženja starijih osoba. Naravno, u cjelokupnom procesu pomagali su i krajnji korisnici te su zajednički uživali u radu.

Fizičke aktivnosti u vrtu i okućnici mogu biti izazovne ali istodobno pružaju priliku za tjelesnu aktivnost i vježbu, što je važno za održavanje zdravlja starijih osoba te djeluju opuštajuće i smirujuće, a pomažu i u smanjenju stresa i tjeskobe. Osim toga, rad u vrtu i okućnici može pružiti starijim osobama osjećaj ispunjenosti, poboljšati njihovo samopoštovanje i osnažiti ih.

Djelatnice su, zajedno s korisnicima, posadile prekrasne cvjetne vrste koje će ukrašavati vrtove tijekom cijele sezone, a kako je to izgledalo te koliko je bilo zabavno pogledajte u našoj galeriji slika ispod teksta.