U znak sjećanja na veličanstven uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije koja je prošle godine na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji osvojila srebro, u brojnim gradovima i mjestima diljem Hrvatske u utorak, 16. srpnja, obilježen je Dan zajedništva, ponosa i sreće. Inicijativa za njegovo obilježavanje krenula je od izbornika Zlatka Dalića i producenta agencije Organizatori bez granica, Aleksandra Kovačevića, i to iz Grada heroja – Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, a uz Vukovar, u utorak 16. srpnja, proslava Dana zajedništva, ponosa i sreće održala se i u Đakovu te brojnim drugim gradovima.

Grad Đakovo i HNK Đakovo Croatia pozvali su sve građane da 16. srpnja ove godine u 18 sati, obuku kockaste dresove, kape, zastave i dođu na Trg J. J. Strossmayera. Nakon okupljanja obilježavanje se nastavilo na stadionu HNK Đakovo Croatije na Pazarištu, a u organizaciji su sudjelovale i djelatnice iz projekta „Svi ZAjedno“ – programa „Zaželi“. Djelatnice su pripremile kolače, fine slane i slatke slastice za djecu i druge sudionike koji su došli na HNK Đakovo Croatia.

Cilj je bio da se prikaže kako je Hrvatska doista puna života i koliko smo ponosni na uspjehe naših sportaša .

Projekt je sufinancirala Europska Unija u iznosu od 9.757.863,20 kuna iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Grada Đakova.