Kako u prethodnim, tako i u sklopu ovog projektnog razdoblja projekta „Svi ZAjedno 4“ koji provodi Grad Đakovo u okviru Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, djelatnicama su na korištenje ustupljeni bicikli, koji su se pokazali kao izuzetno korisno prijevozno sredstvo tijekom svih prethodnih faza provedbe projekta.

Bicikli su prepoznati kao važan alat za mobilnost i učinkovitost u obavljanju svakodnevnih zadataka te se koriste za brži dolazak do korisnika kojima se pruža usluga potpore i podrške, čime se u konačnici poboljšava ukupna kvaliteta usluge.

Osim toga, korištenje bicikala doprinijelo je financijskim rasterećenjima te je omogućilo efikasnije izvršavanje projektnih aktivnosti. Bicikli su također ekološki prihvatljiviji način prijevoza u smislu da njihova uporaba smanjuje emisiju štetnih plinova i doprinosi očuvanju okoliša. U eri kada je održivost jedan od ključnih ciljeva mnogih društvenih programa, ovaj korak se pokazao kao koristan doprinos ekološkoj svijesti i odgovornosti. Korištenje bicikala također ima pozitivan utjecaj na zdravlje djelatnica, a time se ne samo povećava učinkovitost rada, već i zadovoljstvo te motivacija djelatnica.

Fotografije s podjele bicikala pogledajte u galeriji ispod teksta.

logotipi_zazeli_svi_zajedno_2024_2