Prosinac polako otkucava i bliži nam se Božić. Božić, koji predstavlja najradosniji blagdan kršćanskog puka kojim se slavi rođenje Isusa Krista. Blagdani su vrijeme okupljanja obitelji, druženja i veselja ali za mnoge ljude nije tako, posebno za osobe starije životne dobi koji žive sami. Božić nije samo vrijeme darivanja, vrijeme okupljanja, vrijeme zabave i čestitanja drugima. Božić svima dolazi i kao prilika za pronalaženje mira u sebi i mira prema drugima.

Projekt „Svi ZAjedno  2„ koji provodi Grad Đakovo u zadnjih devet mjeseci svoje provedbe pružio je osobama starije životne dobi i osobama u nepovoljnom položaju smanjenje osjećaja usamljenosti i bespomoćnosti, otuđenosti i zanemarenosti. Svakodnevni obilasci 318 korisnika od strane djelatnica zaposlenih na projektu pružio im je osjećaj sigurnosti da će netko pokucati na njihova vrata i pružiti im barem „čašicu razgovora“.  Otvorili su svoja srca našim djelatnicama, dijelili svoje životne tajne, tugu i sreću. Naučili su korisnici i zaposlene žene kroz rad na ovom projektu socijalnog karaktera da uvijek postoje oni koji imaju manje od nas i potrebno je dati dio sebe drugima, bilo putem osmjeha, tople riječi ili stiska ruke.

To je smisao Božića – sebe darovati drugima.

Projekt je sufinancirala Europska Unija u iznosu od 4.877.630,00 kuna iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Grada Đakova.